از لحاظ اقتصادي مهمترين بيماري سيب در شمال شرقي آمريکا ، اروپا،آمريکاي جنوبي و آسيا است. اولين بار فريز(Fries) در سوئد در 1819 بيماري را توصيف نمود. اين بيماري در مناطقي که آب و هواي نيمه خشک دارند کمتر شايع است ولي در مناطقي که بهار خنک و مرطوبي دارند خسارت بيماري شديد بوده و تابيش از 70% به محصول خسارت مي زند و اگر با بيماري مبارزه نشود تا 100% خسارت محصول و ميزبان قابل پيش بيني است. اساساً خسارت بيماري به دو صورت ديده مي شود. الف) کاهش بازار پسندي ميوه ها به سبب وجود لکه هاي سياه يا تغيير شکل ميوه ها ب)نابودي کامل درخت در 3-2 سال متوالي اپيدمي شديد. بيماري لکه سياه سيب در استانهاي شمالي کشور ؛ آذربايجان شرقي و غربي ، خراسان ، گيلان و مازندران ، تهران ، کرج و دماوند و در خوزستان و بروجرد هر ساله خسارت قابل توجهي به بار مي آورد.
بيماري لکه سياه سيب به برگ ،دمبرگ ، شکوفه ، کاسبرگ ،ميوه ، دم ميوه و گاهي شاخه و فلس و جوانه حمله مي کند. در ابتداي بهار قبل از باز شدن شکوفه ها ،اولين جائيکه آلوده مي شود کاسبرگهاي گل سيب است. کاسبرگها در اثر شدت بيماري در شرايط مساعد محيطي (رطوبت بالا) به رنگ سبز زيتوني درآمده و از اين طريق ميوه ها و برگهاي جوان نيز آلوده مي گردند. بارزترين علائم بيماري روي برگها و ميوه ها ديده مي شود . لکه ها ابتدا در سطح زيرين برگهاي جوان مشاهده مي شوند و با بازتر شدن برگها هر دو سطح آنها آلوده مي گردند. لکه هاي اوليه، مخملي و به رنگ سبز زيتوني تا قهوه اي و با حاشيه نامشخص مي باشند به تدريج حاشيه لکه ها واضح شده و ممکن است چند لکه بهم چسبيده و به رنگ سياه درآيند . اگر تعداد لکه هاي روي برگهاي جوان زياد باشد ؛ برگها بدشکل و پيچيده مي شوند ( Deformation=Distortion) و معمولاً ريزش (Defoliation) مي کنند. روي هر برگ از يک تا چند صد لکه ممکن است وجود داشته باشد. آلودگي دمبرگ موجب ريزش برگ قبل از تکامل آن مي گردد که اين موجب ضعف شديد درخت و حساس شدن آن در برابر آسيبهاي زمستاني مي گردد. لکه هاي روي ميوه ها در ابتدا مشابه لکه هاي روي برگهاست. بعداً قهوه اي ، سياه و چوب پنبه اي مي شوند. آلودگيهاي زود هنگام به سبب انهدام و مرگ بافتهاي مريستمي اطراف لکه ها و توقف رشد اين قسمتها روي ميوه و از طرفي رشد قسمتهاي سالم روي ميوه موجب بد شکلي و پيچ خوردگي ميوه مي گردند. معمولاً اين ميوه ها ترک خورده و زود مي ريزند. لکه هاي ريز و آلودگيهاي اواخر تابستان و اوايل پائيز معمولاً در شرايط انباري گسترش يافته و در انبار و سرد خانه آشکار مي گردند. آلودگي دم ميوه موجب ريزش ميوه قبل از رسيدن آن مي گردد.