معرفی کتاب کنترل آفات و بیماری های قارچ خوراکی+ دانلود صفحات اولیه
کتاب کنترل آفات و بیماری های قارچ خوراکی به همراه راهنمای تولید کمپوست و قارچ از کتاب های بسیار مفید در زمینه قارچ خوارکی می باشد که توسط آقایان مهندس مصطفی مهرپرور (دانشجوی دکتری قارچ شناسی دانشگاه گرگان) مهندس ولی اله مهدیزاده (دانشجوی دکتری قارچ شناسی دانشگاه تربیت مدرس) دکتر رحیم اسلامی زاده (مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول ترجمه شده است.
توضیحات بیشتر در ادامه مطلب
2-تهران، پل گیشا، دانشگاه تربیت مدرس 3-کیلومتر 14 بزرگراه تهران کرج، بعد از ایران خودرو، بلوار پژوهش، دانشکده کشاورزی، فروشگاه قیمت پشت جلد: 39500 تومان
خرید الكترونيكى کتاب کتاب به صورت رایگان از طریق پست پیشتاز و حداکثر ظرف سه تا 5 روز ارسال می شود پس از واریز تعداد کتاب و آدرس دقیق (به همراه کد پستی و شماره تلفن و نام) خود را به صورت فارسی (و نه فنگلیشی) به شماره 09128431824 پیامک و یا VMahdizadeh@gmail.com ایمیل كنيد تا به پست ارسال شود (پیامک سریعتر اقدام خواهد شد).
فهرست مطالب
پیشگفتار مترجمین.......................................................................................... س
پیشگفتار مولفین............................................................................................. ف
مقدمه........................................................................................................... 22
کشت قارچ خوراکی.......................................................................................... 22
کمپوست و ترکیبات تشکیل دهنده آن................................................................... 22
کمپوست سازی........................................................................................... 23
فاز صفر یا خیساندن.................................................................................. 23
فاز اول کمپوست سازی.............................................................................. 24
فاز دوم کمپوست سازی، پاستوریزه کردن....................................................... 25
بوهای متصاعد شده از کمپوست..................................................................... 27
آنالیز کمپوست............................................................................................. 28
کمپوست قارچ خوراکی: محیط انتخابی............................................................. 28
اسپانزنی، رشد میسلیوم قارچ خوراکی در کمپوست و فاز سوم تولید قارچ.................. 29
اسپانزنی................................................................................................. 29
رشد اسپان در کمپوست قارچ خوراکی.......................................................... 29
کمپوست فاز سه...................................................................................... 30
استفاده از مکمل............................................................................................. 31
دادن خاک پوششی......................................................................................... 31
رافل کردن خاک پوششی.................................................................................. 34
حساسیت و آلرژی............................................................................................ 34
برداشت......................................................................................................... 35
آفات و بیماریها................................................................................................. 37
سیستمهای پرورش قارچ خوراکی........................................................................ 39
سیستم پرورش به روش جعبه..................................................................... 41
سیستم پرورش به روش قفسهای................................................................ 42
سیستم پرورش به روش کیسهای و کمپوست بلوک......................................... 43
سیستم پرورش به روش Deep Trough......................................................... 44
ساختمان کارخانه تولید قارچ.............................................................................. 44
فصل دوم: آفات و بیماری ها: علایم، عوامل ایجاد کننده و شناسایی آنها............. 47
مقدمه........................................................................................................... 48
اسامی آفات و بیماریها...................................................................................... 48
عوامل ایجاد کننده بیماریهای فیزیولوژیک............................................................... 48
علایم مرتبط با مرحله پرورش قارچ خوراکی............................................................ 49
عوامل زنده مسئول ایجاد آفات و بیماریها............................................................... 50
آفات حشرهای............................................................................................. 50
کنهها........................................................................................................ 50
نماتدها....................................................................................................... 51
قارچهای بیمارگر........................................................................................... 51
قارچهای آنتاگونیست..................................................................................... 51
باکتریهای بیماریزا.......................................................................................... 52
ویروسها...................................................................................................... 52
ویروئیدها، مایکوپلاسماها و ریکتزیاها................................................................ 53
عوامل غیر زنده مسئول ایجاد اختلال و بیماری....................................................... 53
شناسایی آفات و بیماریها.................................................................................. 54
جمعآوری اطلاعات............................................................................................ 54
نمونهبرداری و انتقال به آزمایشگاه....................................................................... 56
نمونهبرداری از کمپوست و خاک پوششی........................................................ 56
نمونه برداری از قارچ خوراکی........................................................................... 56
نمونه برداری از کپکها..................................................................................... 56
نمونه برداری از حشرات، کنهها و نماتدها........................................................... 57
نمونه برداری از قارچها................................................................................... 58
نمونه برداری از باکتری................................................................................... 60
نمونه برداری از ویروسها................................................................................. 60
نمونه برداری از ویروئیدها، مایکوپلاسماها و ریکتزیاها........................................... 64
فصل سوم: کنترل موثر آفات و بیماریها.............................................................. 67
مقدمه........................................................................................................... 68
مدیریت آفات و بیماریها...................................................................................... 69
ممانعت از ورود آفات و بیماری ها...................................................................... 69
محدود نگه داشتن آفات و بیماریها.................................................................... 70
حذف آفات و بیماریها...................................................................................... 70
عملیات و اقدامات لازم برای مقابله با آفات و بیماریها................................................ 70
ثبت آفات و بیماریها....................................................................................... 70
فیلتر نمودن................................................................................................. 71
تهویه و جریان هوا......................................................................................... 74
مدیریت گرد و خاک........................................................................................ 74
حذف بیماری................................................................................................ 75
بهداشت برداشت......................................................................................... 78
حوضچههای ضدعفونی کفشها........................................................................ 80
ضدعفونی چرخ و وسایل نقلیه........................................................................ 81
اصول تخلیه سالنها....................................................................................... 82
پایان دوره کشت........................................................................................... 82
تخلیه سالنها............................................................................................... 87
ضد عفونی جعبههای خالی کشت................................................................. 88
طراحی فارم.................................................................................................... 90
کنترل شیمیایی............................................................................................... 91
کاربرد آفتکشها............................................................................................. 91
غلظت آفتکشها در عمل................................................................................. 93
تجزیه آفتکشها............................................................................................. 94
مقاومت به آفتکش........................................................................................ 94
شستشوی پرفشار....................................................................................... 96
ضدعفونیکنندهها......................................................................................... 97
ضدعفونیکنندههای ایدهآل............................................................................ 98
انواع ضدعفونیکنندهها................................................................................. 101
انتخاب ماده ضدعفونیکننده........................................................................ 101
کنترل زراعی و محیطی.................................................................................... 103
اصول بهداشتی در مرحله کمپوستسازی...................................................... 103
اصول بهداشتی در دوره کشت....................................................................... 104
نکات کلیدی در مرحله کمپوست و دوره باردهی................................................. 107
نکات کلیدی در مرحله خاکدهی و مرحله ریسهدوانی در خاک............................. 109
نکات کلیدی در مرحله دوره باردهی................................................................ 109
استفاده از ارقام مقاوم در مبارزه با آفات و بیماریها................................................. 110
تولید ارگانیک................................................................................................. 110
فصل چهارم: بیماریهای قارچی....................................................................... 113
مقدمه.......................................................................................................... 114
بیماری حباب تر یا مایکوگون.............................................................................. 114
علائم بیماری حباب تر.................................................................................. 115
رشد و نمو بیمارگر و توسعه بیماری حباب تر..................................................... 121
کنترل حباب تر............................................................................................ 122
نکات کلیدی در مورد مدیریت حباب تر یا مایکوگون.............................................. 123
بیماری حباب خشک یا ورتیسلیوم..................................................................... 123
علائم حباب خشک..................................................................................... 124
منبع آلودگی، بقای عامل بیماری و انتشار....................................................... 128
کمپوست.................................................................................................. 128
سالنهای پرورش قارچ خوراکی....................................................................... 128
آفات......................................................................................................... 128
آبیاری....................................................................................................... 129
کارگران..................................................................................................... 129
خاک پوششی........................................................................................... 129
جریان هوا.................................................................................................. 130
گرد و غبار.................................................................................................. 130
ابزارها و وسایل........................................................................................... 130
اکولوژی قارچ بیمارگر در داخل خاک پوششی.................................................... 131
کنترل بیماری حباب خشک........................................................................... 133
نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری حباب خشک............................................. 136
بیماری تار عنکبوتی یا داکتیلیوم........................................................................ 137
علائم بیماری تار عنکبوتی............................................................................ 137
عامل بیماری تار عنکبوتی و شیوع آن............................................................. 141
کنترل بیماری تار عنکبوتی............................................................................ 142
نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری تارعنکبوتی............................................... 143
دنبلان کاذب................................................................................................... 144
علائم، عامل بیماری و گسترش آن................................................................. 144
کنترل........................................................................................................ 147
نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری دنبلان کاذب............................................... 148
بیماریهای تریکودرمایی.................................................................................... 149
علائم بیماریهای تریکودرمایی........................................................................ 149
علائم روی خاک پوششی، بقایا، و قارچ خوراکی............................................ 149
علائم تریکودرمای کمپوست....................................................................... 152
عامل بیماری و گسترش آن........................................................................... 154
گسترش بیماریهای تریکودرمایی.................................................................... 155
کنترل بیماریهای تریکودرمایی........................................................................ 156
کنترل بیماریهای تریکودرمایی روی بقایا، چوب و قارچ خوراکی........................... 156
کنترل کپک تریکودرمایی کمپوست.................................................................. 157
نکات کلیدی در مدیریت بیماری کپک تریکودرمایی.............................................. 159
کپک تریکودرمایی روی خاک پوششی، چوب، بقایا و قارچ خوراکی..................... 159
کپک تریکودرمایی کمپوست....................................................................... 159
بیماری لکههای آفانوکلادیومی کلاهک قارچ.......................................................... 160
کنترل بیماری لکه آفانوکلادیومی کلاهک.......................................................... 162
سایر بیماریها................................................................................................. 162
بیماری سفیدک تیغه قارچ................................................................................ 162
بیماری ساقه کرکی........................................................................................ 162
بیماری لکه هرمیاتیسی کلاهک.................................................................... 164
بیماریهای گلیوکلادیومی............................................................................... 164
بیماری کنیدیوبولوسی.................................................................................... 165
فصل پنجم: بیماریهای باکتریایی...................................................................... 167
مقدمه.......................................................................................................... 168
لکه باکتریایی یا لکه قهوهای............................................................................. 168
علایم لکه باکتریایی..................................................................................... 170
گسترش لکه باکتریایی................................................................................. 170
کنترل لکه باکتریایی..................................................................................... 172
لکه زنجبیلی................................................................................................. 176
بیماری مومیایی............................................................................................. 177
علایم بیماری مومیایی................................................................................. 178
کنترل بیماری مومیایی................................................................................. 180
نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری............................................................... 180
بیماری حفرهدار شدن کلاهک.......................................................................... 181
علائم....................................................................................................... 181
کنترل........................................................................................................ 182
نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری............................................................... 182
تیغه گریان..................................................................................................... 182
علائم....................................................................................................... 182
کنترل........................................................................................................ 183
پوسیدگی نرم باکتریایی.................................................................................. 183
علایم....................................................................................................... 184
کنترل بیماری............................................................................................. 186
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 186
نکروزه شدن قسمت داخلی ساقه..................................................................... 186
علایم....................................................................................................... 186
کنترل........................................................................................................ 187
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 187
قهوهای شدن پس از برداشت........................................................................... 188
علایم....................................................................................................... 188
کنترل........................................................................................................ 189
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 189
فصل ششم: بیماریهای ویروسی.................................................................... 191
اسامی بیماریهای ویروسی قارچ خوراکی............................................................ 192
اپیدمیولوژی بیماریهای ویروسی قارچ خوراکی...................................................... 193
بیماری فرانسوی قارچ خوراکی.......................................................................... 196
شناسایی................................................................................................. 197
اپیدمیولوژی بیماری..................................................................................... 197
کنترل بیماری در فاز اول کمپوستسازی............................................................ 200
کنترل بیماری در فاز دوم کمپوستسازی........................................................... 200
کنترل بیماری در اسپانزنی............................................................................ 201
کنترل بیماری در مرحله اسپانران.................................................................... 201
کنترل بیماری در مرحله اسپانران فله............................................................... 202
کنترل بیماری در مرحله خاکدهی................................................................... 203
مرحله پس از خاکدهی و رشد ریشه درخاک.................................................... 203
کنترل بیماری در مرحله برداشت..................................................................... 204
کنترل بیماری در مرحله تخلیه سالن............................................................... 204
کنترل بیماری در مرحله عملیات پرورش............................................................ 205
بیماریهای ویروسی و استرینهای قارچ خوراکی.................................................. 205
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 205
بیماری ویروس X قارچ خوراکی دکمهای............................................................... 207
شناسایی................................................................................................. 207
علایم....................................................................................................... 208
لکه های ویروسی.................................................................................... 208
زود پشت باز شدن................................................................................... 210
تاخیر در برداشت..................................................................................... 211
قهوهای شدن قارچها............................................................................... 211
بد شکلی و کاهش راندمان....................................................................... 212
اپیدمیولوژی بیماری..................................................................................... 212
کنترل بیماری............................................................................................. 213
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 213
ویروس وزیکولی.............................................................................................. 213
فصل هفتم: کپکهای رقیب قارچ خوراکی دکمهای............................................ 215
مقدمه.......................................................................................................... 216
کپک سبز تریکودرمایی.................................................................................... 216
کپک پنیسیلیومی.......................................................................................... 217
کپک دودی.................................................................................................... 217
پیتیوم یا کپک سیاه کمپوست........................................................................... 222
سایر کپکها.................................................................................................... 224
کپک قهوهای آرتروبوتریسی.............................................................................. 225
کپک آسپرژیلوسی......................................................................................... 225
کپک ریشی سیاه ......................................................................................... 225
کپک گچی قهوهای ........................................................................................ 226
کپک سفالیوفورایی کمپوست .......................................................................... 227
کپک دارچینی................................................................................................ 227
کپک کانفتی.................................................................................................. 229
کپک کونیوفورایی ........................................................................................... 229
کپک نارنجی یا آتشی .................................................................................... 229
کپکهای فوزاریومی.......................................................................................... 230
کپک حرارتی.................................................................................................. 230
قارچ کلاهک جوهری ....................................................................................... 231
بیماری نمدی ................................................................................................ 232
کپک اودوسفالومی ........................................................................................ 233
کپک سبز زیتونی .......................................................................................... 233
کپک گچی سفید مرواریدی .............................................................................. 234
کپک آردی صورتی رنگ.................................................................................... 235
کپک ماتیکی................................................................................................. 235
کپک رومگوریئلایی.......................................................................................... 236
کپک زرد سپدونیومی ..................................................................................... 237
بیماری vern astley ....................................................................................... 237
کپک گچی سفید........................................................................................... 238
نکات کلیدی در مورد کنترل کپکهای قارچ خوراکی............................................... 239
فصل هشتم: آفات قارچ خوراکی..................................................................... 241
مقدمه.......................................................................................................... 242
مگسهای قارچ خوراکی.................................................................................... 242
سیاریدها یا پشههای قارچ خوراکی.................................................................. 243
علایم....................................................................................................... 244
شکل شناسی آفت..................................................................................... 246
انتشار و زیستشناسی................................................................................ 247
کنترل........................................................................................................ 249
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 251
فوریدها........................................................................................................ 252
گونه Megaselia halterata............................................................................ 252
علائم.................................................................................................... 252
شکل شناسی آفت................................................................................. 252
انتشار و زیست شناسی.......................................................................... 254
کنترل.................................................................................................... 255
نکات کلیدی در مورد مدیریت آفت................................................................ 256
گونه Megaselia nigra................................................................................. 257
علایم.................................................................................................... 257
شکل شناسی آفت................................................................................. 257
انتشار و زیست شناسی.......................................................................... 258
کنترل........................................................................................................ 258
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 258
سسیدها..................................................................................................... 259
سسیدهای پدوژنیک................................................................................... 259
علایم....................................................................................................... 259
شکل شناسی آفت..................................................................................... 260
انتشار و زیست شناسی............................................................................. 262
کنترل........................................................................................................ 263
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 263
سسیدهای غیر پدوژن................................................................................. 264
علایم.................................................................................................... 264
شکل شناسی آفت................................................................................. 264
انتشار و زیست شناسی.......................................................................... 264
کنترل.................................................................................................... 264
مگسهای دیگر............................................................................................... 265
خانواده Sphaeroceridae (Sphaerocerids)...................................................... 265
خانواده Drosophilidae (مگسهای میوه).......................................................... 265
خانواده Scatopsidae (Scatopsids)................................................................. 266
خانواده Anispodidae (پشه چوب).................................................................. 267
خانواده Psychodidae (مگسهای پروانهای شکل)............................................... 267
کنههای قارچ خوراکی..................................................................................... 267
کنههای تارسونومید................................................................................... 268
علایم.................................................................................................... 268
شکل شناسی آفت................................................................................. 268
کنترل.................................................................................................... 269
نکات کلیدی در مورد مدیریت...................................................................... 270
کنه پا کوتاه................................................................................................ 270
علایم.................................................................................................... 270
شکل شناسی آفت................................................................................. 271
انتشار و زیست شناسی.......................................................................... 272
کنترل.................................................................................................... 272
کنه فلفلی قرمز.............................................................................................. 272
علایم....................................................................................................... 272
شکل شناسی آفت..................................................................................... 273
کنترل........................................................................................................ 274
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 274
کنههای شکارگر............................................................................................ 274
علایم....................................................................................................... 275
توصیف کنه................................................................................................ 275
انتشار و زیست شناسی............................................................................. 275
کنترل........................................................................................................ 275
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 276
کنههای دیگر مرتبط با پرورش قارچ.................................................................... 276
علایم....................................................................................................... 276
شکل شناسی آفت..................................................................................... 276
انتشار و زیست شناسی............................................................................. 277
کنترل........................................................................................................ 277
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 277
نماتدها........................................................................................................ 277
شکل شناسی آفت..................................................................................... 278
نماتدهای ساپروفاژ......................................................................................... 279
علایم....................................................................................................... 279
نماتدهای قارچخوار......................................................................................... 280
علایم....................................................................................................... 281
کنترل........................................................................................................ 281
نکات کلیدی در مورد مدیریت آفت.................................................................... 282
آفات کم اهمیت.............................................................................................. 282
کالمبولا (دمفنریها)..................................................................................... 282
هزارپاها (Diplopoda).................................................................................. 283
حلزونها (Gastropoda)................................................................................. 283
فصل نهم: بیماری های فیزیولوژیک قارچ.......................................................... 284
مقدمه.......................................................................................................... 285
اختلالات پینزایی............................................................................................. 285
استروما.................................................................................................... 285
پوشش میسلیومی.................................................................................... 285
پین دهی زیاد............................................................................................ 286
پین مرده................................................................................................... 287
پینهای خوشهای و انبوه............................................................................... 287
بد شکلی اندام باردهی قارچ............................................................................ 289
بد شکلی.................................................................................................. 289
بادکنکی شدن قارچ..................................................................................... 290
خسارت ناشی از غلظت بالای دیاکسیدکربن.................................................... 290
علایم شبه مومیایی.................................................................................... 291
ساقههای قارچ خوراکی.................................................................................. 291
ساقههای توخالی و ساقههای شکافته شده................................................. 291
ساقههای متورم........................................................................................ 293
کلاهک قارچ خوراکی....................................................................................... 294
پشت باز شدن زود هنگام............................................................................. 294
تیغه سفت................................................................................................ 294
تاج خروس................................................................................................. 294
ترک و شکاف روی کلاهک............................................................................. 295
خیساب بودن قارچ.......................................................................................... 297
مشکلات و بیماریهای قارچ در زمان برداشت و پس از برداشت.............................. 299
خاکی شدن قارچها..................................................................................... 299
پوسته پوسته و فلسی شدن قارچ ها............................................................. 299
قهوهای شدن قارچها.................................................................................. 300
سائیدگی و کبودشدگی............................................................................... 300
منابع جهت مطالعه بیشتر............................................................................... 302
واژه نامه........................................................................................................ 303
ضمیمه 1: آفتکشهای ثبت شده...................................................................... 317
ضمیمه 2: بررسی مقدار کلر موجود در ضدعفونی کننده هیپوکلریت.................. 320
ضمیمه 3: برخی از تبدیل های ارزشمند.......................................................... 321
ضمیه 4: معرفی شرکت ها و فعالان صنعت قارچ............................................. 323
شرکت کشاورزی جلگهی دز............................................................................ 323
قارچ ایران زمین.............................................................................................. 326
:: برچسبها: کتاب کنترل آفات و بیماری های قارچ خوراکی, تولید ورمی کمپوست, قارچ خوراکی, ولی اله مهدزاده