گیاهپزشکی، حشره شناسی کشاورزی و بیماری شناسی گیاهی دانشگاه تهران، دانلود رایگان کتاب های گیاه پزشکی
معرفی کتاب کنترل آفات و بیماری های قارچ خوراکی+ دانلود صفحات اولیه
نوشته شده توسط Ali Darvishzadeh در ساعت 11:38

معرفی کتاب کنترل آفات و بیماری های قارچ خوراکی+ دانلود صفحات اولیه

کتاب کنترل آفات و بیماری های قارچ خوراکی به همراه راهنمای تولید کمپوست و قارچ از کتاب های بسیار مفید در زمینه قارچ خوارکی می باشد که توسط آقایان مهندس مصطفی مهرپرور (دانشجوی دکتری قارچ ­شناسی دانشگاه گرگان) مهندس ولی ­اله مهدیزاده (دانشجوی دکتری قارچ­ شناسی دانشگاه تربیت مدرس) دکتر رحیم اسلامی زاده (مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول ترجمه شده است.

توضیحات بیشتر در ادامه مطلب

1-تهران خیابان انقلاب،  بین خ ۱۲ فروردین و خ فخر رازی- پاساژ ظروفچی، طبقه سوم، واحد،  انتشارات آموزش و ترویج کشاورزی 
2-تهران، پل گیشا، دانشگاه تربیت مدرس  3-کیلومتر 14 بزرگراه تهران کرج، بعد از ایران خودرو، بلوار پژوهش، دانشکده کشاورزی، فروشگاه   قیمت پشت جلد: 39500 تومان

خرید الكترونيكى کتاب کتاب به صورت رایگان از طریق پست پیشتاز و حداکثر ظرف سه تا 5 روز ارسال می شود   پس از واریز تعداد کتاب و آدرس دقیق (به همراه کد پستی و شماره تلفن و نام) خود  را به صورت فارسی (و نه فنگلیشی) به شماره 09128431824 پیامک و یا VMahdizadeh@gmail.com ایمیل كنيد تا به پست ارسال شود (پیامک سریعتر اقدام خواهد شد).
فهرست مطالب

پیشگفتار مترجمین.......................................................................................... ‌س
پیشگفتار مولفین............................................................................................. ‌ف
مقدمه........................................................................................................... 22
کشت قارچ خوراکی.......................................................................................... 22
کمپوست و ترکیبات تشکیل دهنده آن................................................................... 22
کمپوست سازی........................................................................................... 23
فاز صفر یا خیساندن.................................................................................. 23
فاز اول کمپوست سازی.............................................................................. 24
فاز دوم کمپوست سازی، پاستوریزه کردن....................................................... 25
بوهای متصاعد شده از کمپوست..................................................................... 27
آنالیز کمپوست............................................................................................. 28
کمپوست قارچ خوراکی: محیط انتخابی............................................................. 28
اسپانزنی، رشد میسلیوم قارچ خوراکی در کمپوست و فاز سوم تولید قارچ.................. 29
اسپانزنی................................................................................................. 29
رشد اسپان در کمپوست قارچ خوراکی.......................................................... 29
کمپوست فاز سه...................................................................................... 30
استفاده از مکمل............................................................................................. 31
دادن خاک پوششی......................................................................................... 31
رافل کردن خاک پوششی.................................................................................. 34
حساسیت و آلرژی............................................................................................ 34
برداشت......................................................................................................... 35
آفات و بیماریها................................................................................................. 37
سیستمهای پرورش قارچ خوراکی........................................................................ 39
سیستم پرورش به روش جعبه..................................................................... 41
سیستم پرورش به روش قفسهای................................................................ 42
سیستم پرورش به روش کیسهای و کمپوست بلوک......................................... 43
سیستم پرورش به روش Deep Trough......................................................... 44
ساختمان کارخانه تولید قارچ.............................................................................. 44
فصل دوم: آفات و بیماری ها: علایم، عوامل ایجاد کننده و شناسایی آنها............. 47
مقدمه........................................................................................................... 48
اسامی آفات و بیماریها...................................................................................... 48
عوامل ایجاد کننده بیماریهای فیزیولوژیک............................................................... 48
علایم مرتبط با مرحله پرورش قارچ خوراکی............................................................ 49
عوامل زنده مسئول ایجاد آفات و بیماریها............................................................... 50
آفات حشره­ای............................................................................................. 50
کنه­ها........................................................................................................ 50
نماتدها....................................................................................................... 51
قارچهای بیمارگر........................................................................................... 51
قارچهای آنتاگونیست..................................................................................... 51
باکتریهای بیماریزا.......................................................................................... 52
ویروسها...................................................................................................... 52
ویروئیدها، مایکوپلاسماها و ریکتزیاها................................................................ 53
عوامل غیر زنده مسئول ایجاد اختلال و بیماری....................................................... 53
شناسایی آفات و بیماریها.................................................................................. 54
جمعآوری اطلاعات............................................................................................ 54
نمونهبرداری و انتقال به آزمایشگاه....................................................................... 56
نمونه­برداری از کمپوست و خاک پوششی........................................................ 56
نمونه برداری از قارچ خوراکی........................................................................... 56
نمونه برداری از کپکها..................................................................................... 56
نمونه برداری از حشرات، کنهها و نماتدها........................................................... 57
نمونه برداری از قارچها................................................................................... 58
نمونه برداری از باکتری................................................................................... 60
نمونه برداری از ویروسها................................................................................. 60
نمونه برداری از ویروئیدها، مایکوپلاسماها و ریکتزیاها........................................... 64
فصل سوم: کنترل موثر آفات و بیماریها.............................................................. 67
مقدمه........................................................................................................... 68
مدیریت آفات و بیماریها...................................................................................... 69
ممانعت از ورود آفات و بیماری ها...................................................................... 69
محدود نگه داشتن آفات و بیماریها.................................................................... 70
حذف آفات و بیماریها...................................................................................... 70
عملیات و اقدامات لازم برای مقابله با آفات و بیماریها................................................ 70
ثبت آفات و بیماریها....................................................................................... 70
فیلتر نمودن................................................................................................. 71
تهویه و جریان هوا......................................................................................... 74
مدیریت گرد و خاک........................................................................................ 74
حذف بیماری................................................................................................ 75
بهداشت برداشت......................................................................................... 78
حوضچههای ضدعفونی کفشها........................................................................ 80
ضدعفونی چرخ و وسایل نقلیه........................................................................ 81
اصول تخلیه سالنها....................................................................................... 82
پایان دوره کشت........................................................................................... 82
تخلیه سالنها............................................................................................... 87
ضد عفونی جعبه­های خالی کشت................................................................. 88
طراحی فارم.................................................................................................... 90
کنترل شیمیایی............................................................................................... 91
کاربرد آفتکشها............................................................................................. 91
غلظت آفتکشها در عمل................................................................................. 93
تجزیه آفتکشها............................................................................................. 94
مقاومت به آفتکش........................................................................................ 94
شستشوی پرفشار....................................................................................... 96
ضدعفونی­کننده­ها......................................................................................... 97
ضدعفونیکننده­های ایدهآل............................................................................ 98
انواع ضدعفونیکنندهها................................................................................. 101
انتخاب ماده ضدعفونی­کننده........................................................................ 101
کنترل زراعی و محیطی.................................................................................... 103
اصول بهداشتی در مرحله کمپوست­سازی...................................................... 103
اصول بهداشتی در دوره کشت....................................................................... 104
نکات کلیدی در مرحله کمپوست و دوره باردهی................................................. 107
نکات کلیدی در مرحله خاکدهی و مرحله ریسه­دوانی در خاک............................. 109
نکات کلیدی در مرحله دوره باردهی................................................................ 109
استفاده از ارقام مقاوم در مبارزه با آفات و بیماریها................................................. 110
تولید ارگانیک................................................................................................. 110
فصل چهارم: بیماریهای قارچی....................................................................... 113
مقدمه.......................................................................................................... 114
بیماری حباب تر یا مایکوگون.............................................................................. 114
علائم بیماری حباب تر.................................................................................. 115
رشد و نمو بیمارگر و توسعه بیماری حباب تر..................................................... 121
کنترل حباب تر............................................................................................ 122
نکات کلیدی در مورد مدیریت حباب تر یا مایکوگون.............................................. 123
بیماری حباب خشک یا ورتیسلیوم..................................................................... 123
علائم حباب خشک..................................................................................... 124
منبع آلودگی، بقای عامل بیماری و انتشار....................................................... 128
کمپوست.................................................................................................. 128
سالنهای پرورش قارچ خوراکی....................................................................... 128
آفات......................................................................................................... 128
آبیاری....................................................................................................... 129
کارگران..................................................................................................... 129
خاک پوششی........................................................................................... 129
جریان هوا.................................................................................................. 130
گرد و غبار.................................................................................................. 130
ابزارها و وسایل........................................................................................... 130
اکولوژی قارچ بیمارگر در داخل خاک پوششی.................................................... 131
کنترل بیماری حباب خشک........................................................................... 133
نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری حباب خشک............................................. 136
بیماری تار عنکبوتی یا داکتیلیوم........................................................................ 137
علائم بیماری تار عنکبوتی............................................................................ 137
عامل بیماری تار عنکبوتی و شیوع آن............................................................. 141
کنترل بیماری تار عنکبوتی............................................................................ 142
نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری تارعنکبوتی............................................... 143
دنبلان کاذب................................................................................................... 144
علائم، عامل بیماری و گسترش آن................................................................. 144
کنترل........................................................................................................ 147
نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری دنبلان کاذب............................................... 148
بیماریهای تریکودرمایی.................................................................................... 149
علائم بیماریهای تریکودرمایی........................................................................ 149
علائم روی خاک پوششی، بقایا، و قارچ خوراکی............................................ 149
علائم تریکودرمای کمپوست....................................................................... 152
عامل بیماری و گسترش آن........................................................................... 154
گسترش بیماریهای تریکودرمایی.................................................................... 155
کنترل بیماریهای تریکودرمایی........................................................................ 156
کنترل بیماریهای تریکودرمایی روی بقایا، چوب و قارچ خوراکی........................... 156
کنترل کپک تریکودرمایی کمپوست.................................................................. 157
نکات کلیدی در مدیریت بیماری کپک تریکودرمایی.............................................. 159
کپک تریکودرمایی روی خاک پوششی، چوب، بقایا و قارچ خوراکی..................... 159
کپک تریکودرمایی کمپوست....................................................................... 159
بیماری لکههای آفانوکلادیومی کلاهک قارچ.......................................................... 160
کنترل بیماری لکه آفانوکلادیومی کلاهک.......................................................... 162
سایر بیماریها................................................................................................. 162
بیماری سفیدک تیغه قارچ................................................................................ 162
بیماری ساقه کرکی........................................................................................ 162
بیماری لکه هرمیاتیسی کلاهک.................................................................... 164
بیماریهای گلیوکلادیومی............................................................................... 164
بیماری کنیدیوبولوسی.................................................................................... 165
فصل پنجم: بیماریهای باکتریایی...................................................................... 167
مقدمه.......................................................................................................... 168
لکه باکتریایی یا لکه قهوهای............................................................................. 168
علایم لکه باکتریایی..................................................................................... 170
گسترش لکه باکتریایی................................................................................. 170
کنترل لکه باکتریایی..................................................................................... 172
لکه زنجبیلی................................................................................................. 176
بیماری مومیایی............................................................................................. 177
علایم بیماری مومیایی................................................................................. 178
کنترل بیماری مومیایی................................................................................. 180
نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری............................................................... 180
بیماری حفره­دار شدن کلاهک.......................................................................... 181
علائم....................................................................................................... 181
کنترل........................................................................................................ 182
نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری............................................................... 182
تیغه گریان..................................................................................................... 182
علائم....................................................................................................... 182
کنترل........................................................................................................ 183
پوسیدگی نرم باکتریایی.................................................................................. 183
علایم....................................................................................................... 184
کنترل بیماری............................................................................................. 186
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 186
نکروزه شدن قسمت داخلی ساقه..................................................................... 186
علایم....................................................................................................... 186
کنترل........................................................................................................ 187
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 187
قهوهای شدن پس از برداشت........................................................................... 188
علایم....................................................................................................... 188
کنترل........................................................................................................ 189
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 189
فصل ششم: بیماریهای ویروسی.................................................................... 191
اسامی بیماریهای ویروسی قارچ خوراکی............................................................ 192
اپیدمیولوژی بیماریهای ویروسی قارچ خوراکی...................................................... 193
بیماری فرانسوی قارچ خوراکی.......................................................................... 196
شناسایی................................................................................................. 197
اپیدمیولوژی بیماری..................................................................................... 197
کنترل بیماری در فاز اول کمپوستسازی............................................................ 200
کنترل بیماری در فاز دوم کمپوستسازی........................................................... 200
کنترل بیماری در اسپانزنی............................................................................ 201
کنترل بیماری در مرحله اسپانران.................................................................... 201
کنترل بیماری در مرحله اسپانران فله............................................................... 202
کنترل بیماری در مرحله خاکدهی................................................................... 203
مرحله پس از خاکدهی و رشد ریشه درخاک.................................................... 203
کنترل بیماری در مرحله برداشت..................................................................... 204
کنترل بیماری در مرحله تخلیه سالن............................................................... 204
کنترل بیماری در مرحله عملیات پرورش............................................................ 205
بیماریهای ویروسی و استرینهای قارچ خوراکی.................................................. 205
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 205
بیماری ویروس X قارچ خوراکی دکمهای............................................................... 207
شناسایی................................................................................................. 207
علایم....................................................................................................... 208
لکه های ویروسی.................................................................................... 208
زود پشت باز شدن................................................................................... 210
تاخیر در برداشت..................................................................................... 211
قهوه­ای شدن قارچها............................................................................... 211
بد شکلی و کاهش راندمان....................................................................... 212
اپیدمیولوژی بیماری..................................................................................... 212
کنترل بیماری............................................................................................. 213
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 213
ویروس وزیکولی.............................................................................................. 213
فصل هفتم: کپکهای رقیب قارچ خوراکی دکمهای............................................ 215
مقدمه.......................................................................................................... 216
کپک سبز تریکودرمایی.................................................................................... 216
کپک پنیسیلیومی.......................................................................................... 217
کپک دودی.................................................................................................... 217
پیتیوم یا کپک سیاه کمپوست........................................................................... 222
سایر کپکها.................................................................................................... 224
کپک قهوهای آرتروبوتریسی.............................................................................. 225
کپک آسپرژیلوسی......................................................................................... 225
کپک ریشی سیاه ......................................................................................... 225
کپک گچی قهوه­ای ........................................................................................ 226
کپک سفالیوفورایی کمپوست .......................................................................... 227
کپک دارچینی................................................................................................ 227
کپک کانفتی.................................................................................................. 229
کپک کونیوفورایی ........................................................................................... 229
کپک نارنجی یا آتشی .................................................................................... 229
کپکهای فوزاریومی.......................................................................................... 230
کپک حرارتی.................................................................................................. 230
قارچ کلاهک جوهری ....................................................................................... 231
بیماری نمدی ................................................................................................ 232
کپک اودوسفالومی ........................................................................................ 233
کپک سبز زیتونی .......................................................................................... 233
کپک گچی سفید مرواریدی .............................................................................. 234
کپک آردی صورتی رنگ.................................................................................... 235
کپک ماتیکی................................................................................................. 235
کپک رومگوریئلایی.......................................................................................... 236
کپک زرد سپدونیومی ..................................................................................... 237
بیماری vern astley ....................................................................................... 237
کپک گچی سفید........................................................................................... 238
نکات کلیدی در مورد کنترل کپک­های قارچ خوراکی............................................... 239
فصل هشتم: آفات قارچ خوراکی..................................................................... 241
مقدمه.......................................................................................................... 242
مگسهای قارچ خوراکی.................................................................................... 242
سیاریدها یا پشه­های قارچ خوراکی.................................................................. 243
علایم....................................................................................................... 244
شکل شناسی آفت..................................................................................... 246
انتشار و زیستشناسی................................................................................ 247
کنترل........................................................................................................ 249
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 251
فوریدها........................................................................................................ 252
گونه Megaselia halterata............................................................................ 252
علائم.................................................................................................... 252
شکل شناسی آفت................................................................................. 252
انتشار و زیست شناسی.......................................................................... 254
کنترل.................................................................................................... 255
نکات کلیدی در مورد مدیریت آفت................................................................ 256
گونه Megaselia nigra................................................................................. 257
علایم.................................................................................................... 257
شکل شناسی آفت................................................................................. 257
انتشار و زیست شناسی.......................................................................... 258
کنترل........................................................................................................ 258
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 258
سسیدها..................................................................................................... 259
سسیدهای پدوژنیک................................................................................... 259
علایم....................................................................................................... 259
شکل شناسی آفت..................................................................................... 260
انتشار و زیست شناسی............................................................................. 262
کنترل........................................................................................................ 263
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 263
سسیدهای غیر پدوژن................................................................................. 264
علایم.................................................................................................... 264
شکل شناسی آفت................................................................................. 264
انتشار و زیست شناسی.......................................................................... 264
کنترل.................................................................................................... 264
مگسهای دیگر............................................................................................... 265
خانواده Sphaeroceridae (Sphaerocerids)...................................................... 265
خانواده Drosophilidae (مگسهای میوه).......................................................... 265
خانواده Scatopsidae (Scatopsids)................................................................. 266
خانواده Anispodidae (پشه چوب).................................................................. 267
خانواده Psychodidae (مگسهای پروانهای شکل)............................................... 267
کنه­های قارچ خوراکی..................................................................................... 267
کنه­های تارسونومید................................................................................... 268
علایم.................................................................................................... 268
شکل شناسی آفت................................................................................. 268
کنترل.................................................................................................... 269
نکات کلیدی در مورد مدیریت...................................................................... 270
کنه پا کوتاه................................................................................................ 270
علایم.................................................................................................... 270
شکل شناسی آفت................................................................................. 271
انتشار و زیست شناسی.......................................................................... 272
کنترل.................................................................................................... 272
کنه فلفلی قرمز.............................................................................................. 272
علایم....................................................................................................... 272
شکل شناسی آفت..................................................................................... 273
کنترل........................................................................................................ 274
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 274
کنه­های شکارگر............................................................................................ 274
علایم....................................................................................................... 275
توصیف کنه................................................................................................ 275
انتشار و زیست شناسی............................................................................. 275
کنترل........................................................................................................ 275
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 276
کنه­های دیگر مرتبط با پرورش قارچ.................................................................... 276
علایم....................................................................................................... 276
شکل شناسی آفت..................................................................................... 276
انتشار و زیست شناسی............................................................................. 277
کنترل........................................................................................................ 277
نکات کلیدی در مورد مدیریت.......................................................................... 277
نماتدها........................................................................................................ 277
شکل شناسی آفت..................................................................................... 278
نماتدهای ساپروفاژ......................................................................................... 279
علایم....................................................................................................... 279
نماتدهای قارچخوار......................................................................................... 280
علایم....................................................................................................... 281
کنترل........................................................................................................ 281
نکات کلیدی در مورد مدیریت آفت.................................................................... 282
آفات کم اهمیت.............................................................................................. 282
کالمبولا (دم­فنریها)..................................................................................... 282
هزارپاها (Diplopoda).................................................................................. 283
حلزونها (Gastropoda)................................................................................. 283
فصل نهم: بیماری های فیزیولوژیک قارچ.......................................................... 284
مقدمه.......................................................................................................... 285
اختلالات پینزایی............................................................................................. 285
استروما.................................................................................................... 285
پوشش میسلیومی.................................................................................... 285
پین دهی زیاد............................................................................................ 286
پین مرده................................................................................................... 287
پینهای خوشهای و انبوه............................................................................... 287
بد شکلی اندام باردهی قارچ............................................................................ 289
بد شکلی.................................................................................................. 289
بادکنکی شدن قارچ..................................................................................... 290
خسارت ناشی از غلظت بالای دیاکسیدکربن.................................................... 290
علایم شبه مومیایی.................................................................................... 291
ساقه­های قارچ خوراکی.................................................................................. 291
ساقه­های توخالی و ساقه­های شکافته شده................................................. 291
ساقه­های متورم........................................................................................ 293
کلاهک قارچ خوراکی....................................................................................... 294
پشت باز شدن زود هنگام............................................................................. 294
تیغه سفت................................................................................................ 294
تاج خروس................................................................................................. 294
ترک و شکاف روی کلاهک............................................................................. 295
خیساب بودن قارچ.......................................................................................... 297
مشکلات و بیماری­های قارچ در زمان برداشت و پس از برداشت.............................. 299
خاکی شدن قارچها..................................................................................... 299
پوسته پوسته و فلسی شدن قارچ ها............................................................. 299
قهوه­ای شدن قارچها.................................................................................. 300
سائیدگی و کبودشدگی............................................................................... 300
منابع جهت مطالعه بیشتر............................................................................... 302
واژه نامه........................................................................................................ 303
ضمیمه 1: آفتکشهای ثبت شده...................................................................... 317
ضمیمه 2: بررسی مقدار کلر موجود در ضدعفونی کننده هیپوکلریت.................. 320
ضمیمه 3: برخی از تبدیل های ارزشمند.......................................................... 321
ضمیه 4: معرفی شرکت ها و فعالان صنعت قارچ............................................. 323
شرکت کشاورزی جلگه­ی دز............................................................................ 323
قارچ ایران زمین.............................................................................................. 326


:: موضوعات مرتبط: دانلود کتاب های بیماری شناسی، معرفی کتاب های بیماری شناسی
:: برچسب‌ها: کتاب کنترل آفات و بیماری های قارچ خوراکی, تولید ورمی کمپوست, قارچ خوراکی, ولی اله مهدزاده
 
 

حشرات از منظر گیاهپزشکی

حشرات از منظر گیاهپزشکی